Karácsonyi ajándékötlet: cantucci, a toszkán teasüti

  • 2013.12.16.
  • 3

Ez a teasüti tényleg csak valami forró itallal jó – és nem szükségszerűen teával, forralt bor is lehet -, azzal viszont egészen kiváló. Rendkívül egyszerű, teljesen kezdő sütögetők is nyugodtan álljanak neki. Különböző olajos magokkal variálható; én most mandulával készítettem, de lehet dióval, pisztáciával, mehet bele mazsola akár.Kis dobozkában, szalaggal átkötve különleges és finom ajándék.Hozzávalók:2 tojás20 dkg cukor30 dkg liszt15 dkg egész mandula vagy mogyoró vagy dió vagy pisztácia (lehet mindezek vegyesen)1 kk szódabikarbónaA tojásokat üssük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel jól habosítsuk ki. Adjuk hozzá a többi belevalót, és keverjük el.Formázzunk belőle 8-10 centi széles, 2-3 centi magas hasábot egy sütőpapírral borított tepsin, majd tegyük 180 fokos tepsibe 25 percre. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni – ne égesse össze a kezünket -, majd szeleteljük fel ferdén kb. 2 centis csíkokra.Lapjukra fektetve sorakoztassuk a csíkokat a tepsin, és tegyük vissza 8 percre a sütőbe. Utána fordítsuk meg a szeleteket, és adjunk nekik még 8 percet.Kész!Hasonló bejegyzések:Karácsonyi ajándékötletKarácsonyi ajándékötlet: “sütibefőttek”!Karácsonyi ajándékötlet: szaloncukor saját kezűlegKarácsonyi ajándékötlet: házi Baileys