Lieven galuska másképp - túrónokedli zabpehelylisztből

  • 2018.02.02.
  • 5




A bevált túrónokedli receptje egy kicsit másképp, fittebb verzióban. Az eredeti receptért katt ide.

A lisztet kicseréltem zabpehelylisztre, cukor helyett eritrit került bele, és így is nagyon finom. Gyorsan elkészíthető, egészséges, és nagyon finom.

Hozzávalók:
50 dkg zsírszegény túró4 db tojás8 púpozott evőkanál zabpehelyliszt1 csipet himalája só2 csapott evőkanál eritrit

Elkészítés:

A villával áttört túrót, a tojást és a lisztet összekevertem, sóval és eritrittel ízesítettem.Hagytam a masszát kicsit megdagadni, addig egy nagy edényben felforraltam a vizet.A tésztát evőkanállal a forrásban lévő vízbe szaggattam, majd miután a galuskák feljöttek a víz tetejére kb. 6-8 percig főztem alacsony lángon fedő alatt.Leszűrés után őrölt fahéjjal tálaltam.