Csokis-sütőtökös keksz amaránttal

  • 2015.09.28.
  • 8

Fahéjas, gyömbéres, szerecsendiós sütőtökös keksz ez tényleg olyan őszi hangulatú. Sőt! Ez egy olyan keksz amit könnyen lehet majd helloweenre rémisztően díszíteni. Az amaránt gluténérzékenyek is fogyaszthatják és nagyon egészséges a magnézium, vas és kálcium tartalma miatt. Így a tejterméket nem fogyasztóknak is hasznos ásványi
anyag forrás.Hozzávalók:280g rizsliszt38g amaránt1 kk szódabikarbóna1 kk Himalája só1,5 kk fahéjkéshegynyi őrölt szerecsendiókéshegynyi őrölt gyömbér150 g kókuszzsír100g eritrit1 nagy tojás1 kk vanília kivonat300g sült sütőtök pürésítve100g 70%-os étcsokoládé apróra vágva vagy pasztillaElkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőlapot (2 db) sütőpapírral lefedjük. A lisztet, amaránt szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót és a gyömbért összekeverjük. Egy elektromos habverővel a cukrot és a kókuszzsírt krémesre keverjük, Majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kivonatot, majd a sütőtök pürét is. A liszttel összekevert hozzávalókhoz adjuk. Végül hozzákeverjük az aprór vágott vagy eleve pasztillában megvett csokidarabokat. Pár percig állni hagyjuk. 10X8 cm-es adagot teszünk egy helyre a sütőlapra. 30-35 percig sütjük. Ha apróbbakra vágyunk akkor legyen egy keksz két kiskanálnyi és így elég 12-15 perces sütési idő is. Rácson hagyjuk hűlni. Dobozban tároljuk.