Fahéjas-mandulás csiga

  • 2018.01.03.
  • 1

Karácsonyi linzer nálunk ez a fahéjas-mandulás csiga volt. A sütik elfogytak szerencsére, már csak ebből a finom csiguszokból maradt, mert egy kis üvegecskébe kerültek, így nem volt szem előtt állandóan, mint a többi. De nem is baj, mert legalább még tudunk egy kicsit rágcsálni. Jövő héttől kezdődhet az év eleji diéta. Na jó, nem, de az tuti, hogy süti egy darabig nem lesz, mert meguntuk.Fahéjas-mandulás csigaHozzávalók:a tésztához:25 dkg liszt10 dkg puha vaj6 dkg porcukor1 tojássárgája4 evőkanál hideg teja töltelékhez:10 dkg darált mandula4 dkg porcukor1/2 teáskanál őrölt fahéj3 dkg puha vajElkészítés:A tészta alapanyagait kimérjük, összeállítjuk a tésztát, majd hűtőbe helyezzük 30 percre. Addig a tölteléket elkészítjük. A darált mandulához adjuk a porcukrot, a fahéjt és a puha vajat. A tésztát 2 részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen hosszú 3-4 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A töltelék felével megkenjük, feltekerjük a szélesebbik oldalánál fogva. A másik adag tésztával is így járunk el. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe helyezzük legalább 1 óra hosszára. Éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúr szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, kb. 12 perc alatt készre sütjük.