Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóval

  • 2018.01.12.
  • 5

Nem mondhatnám, hogy nagyon aktív vagyok így január elején, de kell egy kis lazítás. Emma három napig 39 fokos lázzal küzdött, majd szerencsére lement neki és a kedve is visszajött. Estére lemerültem és semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy gép elé üljek. Inkább kikapcsoltam az agyam és kirakóval játszottunk a férjemmel. Tegnap estére ki is pipáltuk a még két ünnep között elkezdett, 1500 darabosat. Van még másik kettő hasonló, úgyhogy nem fogunk unatkozni. Viszont enni kell és hoztam is valami könnyebb, zöldséggel teli, egészséges ebédet.Caprese csirkemellfilé cukkinis-répás rizottóvalHozzávalók (4 személy részére):8 szelet csirkemellfilé20 dkg mozzarella4 közepes paradicsommorzsolt bazsalikommorzsolt oreganosóbors3-4 evőkanál olívaolaja rizottóhoz:2 répa1 cukkini1 lilahagyma3 evőkanál olívaolaj1 dl száraz fehérbor25 dkg arborio rizs1 liter forró húsalaplésófehérbors5 dkg vaj10 dkg reszelt parmezánElkészítés:A filézett csirkemell szeleteket megsózzuk, borsozzuk és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Tepsibe helyezzük, paradicsom és mozzarella karikákkal befedjük, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 45-60 perc alatt készre sütjük.A rizottóhoz a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró kockára, a cukkinit és a répát vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a répát és a cukkinit. Miután megpuhultak, beletesszük a kimért rizst és lepirítjuk.Felöntjük borral, majd amikor elpárolgott, akkor húsalapléből hozzámérünk 2 merőkanállal. Így tovább adagoljuk, mindig megvárva, hogy magába szívja. Amikor megfőtt a rizs, de még éppen roppanós, sózzuk és borsozzuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Sült csirkemellel tálaljuk!