Sárgarépás piskótatekercs túrókrémmel

  • 2017.04.10.
  • 5

Hozzávalók :
a tésztához- 25 dkg reszelt sárgarépa- 4 tojás- 12 dkg cukor- 2 vaníliás cukor- 2 ek. olaj- 2 ek. víz- 10 dkg liszta krémhez- 1 csomag vaníliás pudingpor- 3 dl tej- 25 dkg túró- 1 kis doboz tejföl- 4-5 ek. cukor- 1 citrom lereszelt héjaElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Kézi mixerrel a tojásokat a vízzel és a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom az olajat is és még 1-2 percig habosítom. Belekanalazom a lisztet és a répát, majd óvatosan összekeverem. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, majd 12-15 perc alatt készre sütöm. Ha kész, rácson hagyom kicsit hűlni.2,5 dl tejet felforralok a cukorral, majd besűrítem a 0,5 dl tejben csomómentesre kikevert pudingporral. Lekapcsolom a gázt, és hozzáadom a tejfölt, a citromot és a túrót. Botmixerrel krémesre turmixolom, majd megkenem a langyosra hűlt répás piskótát, és feltekerem.2-4 órát hűtöm, mielőtt felszeletelem.Aprított pisztáciával és egy kevés megmaradt krémmel díszítem.Jó étvágyat !