Kapros vajbabrakottas barnarizzsel,pulykahússal

  • 2016.02.26.
  • 0

Rakottast készítettem vajbabból, barnarizzsel,pulykahússal, kaporral, füstöltsajttal bolondítva.Hozzávalók:1/2 kg pulykahús1 kg vajbab (mirelit)1 zsírszegény nagy tejföl1 kis doboz kefír1 nagy csokor
fagyasztott kapor2 tojás1 evőkanál kókuszzsír1 fej vöröshagymafél kkanál frissen darált bors2 csésze barnarizs1 evőkanál gulyáskrém2 gerezd duci fokhagyma1 kiskanál majorannaételízesítő6 szelet füstölt trappista sajtElkészítése:A hagymát 1 evőkanál zsíradékon (én kókuszzsír)megdinszteltem,majd hozzáadtam a préselt fokhagymát, a darálthúst, a borsot,majorannát,gulyáskrémet,sót majd megpároltam.Közben a rizst megmostam, és 3x vízzel ,egy kis ételízesítővel megfőztem kb 30 perc alatt.(kevergetni kell az elején időnként, majd amikor elfőtte a levét ,letakarni fedővel, és levenni a tűzről)Amíg a babot
főztem egy pár percig sós vízben, addig a tejfölt kikevertem a tojásokkal, a kefírrel, és a vágott kaporral.
Amikor a hús elkészült, a rizzsel összekevertem, a babot lecsöpögtettem.Kizsíroztam egy közepes tepsit,megszórtam egy kanál morzsával, és elkezdtem a "rakosgatást".A rizseshús felére a bab került, majd a kapros tejföl egyik részével jól lecsorgattam,majd még egy réteg hús-bab rakás készült.A tetejére rákanalaztam a maradék öntetet,és bekerült a tepsi a sütőbe,kb 180-190 fokra 30 percre.Az idő lejárta után a tetejére pakolgattam a sajtszeleteket, és még 10 percig pirulni visszatettem,de már alacsonyabb hőfokra.Csak kihűlés után vágtam fel.