Lecsós marhaszelet

  • 2016.03.20.
  • 0

Hozzávalók 4 személynek:8 szelet marha fehérpecsenye4 kápia paprika4 közepes vöröshagyma4-6 paradicsom (kb 50 dkg)2 kanál zsír2 cikk fokhagyma1 db chilipaprikasóbors1 kanál liszt (búza vagy rizs)alapléA fehérpecsenye szeleteket kissé kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal és legalább egy órára hidegre tesszük.A hússzeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, lerázzuk róla a fölösleget és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük (2-3 perc/oldal). Kivesszük a zsírból és meleg helyen tartjuk.A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és karikára vágjuk, a paradicsomot cikkekre szeljük, a fokhagymát felaprítjuk. Először a hagymát kezdjük el lassú tűzön dinsztelni abban a zsírban, amiben a hús sült, majd fokozatosan hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, legvégül pedig a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a hússzeleteket.
Lefedve addig pároljuk, amíg a hússzeletek puhák nem lesznek. Az elpárolgott folyadékot kevés forró vízzel vagy alaplével pótoljuk párolás közben.Aki szereti csípősen az adjon hozzá chilipaprikát is.
Tálalhatjuk kevés zsírban megpirított és húslevesben megfőtt tarhonyával vagy gluténmentes változatban ugyanígy elkészített hajdinával.

Címkék

Husok Egytal