Sajtos-köménymagos keksz

  • 2015.11.01.
  • 1

Hozzávalók:30 dkg liszt15 dkg hideg vaj15 dkg finomra reszelt sajt (maradékok, vegyesen is)1 kk só1 kk sütőpor1 tojás1 dl tejfölhideg vízA tetejére:1 tojássóköménymagElmorzsoljuk a vajat a liszttel. Gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és cipóvá formáljuk. Ha a tészta nem áll össze, gyúrjunk még hozzá 1-2 kanál hideg vizet is.Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, akár egy egész napra is.A deszkára kevés lisztet szórunk és kinyújtjuk a tésztát 1-2 mm vastagra.Derelyevágóval 3X3 cm-es négyszögeket vágunk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, sós, felvert tojással megkenjük, köménymaggal megszórjuk.180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.3 tepsinyi lesz belőle.

Címkék

Sajt Aprósüti