TÚRÓTORTA REBARBARAKRÉMMEL

  • 2013.06.01.
  • 1

Hozzávalók
A tortához:15 dkg keksz10 dkg vaj5 dkg mandula50 dkg tehéntúró15 dkg cukor4 tojás3 kanál étkezési keményítő3 dl tej2 dl tejfölA rebarbarakrémhez:50 dkg rebarbara15 dkg cukor2 kanál étkezési keményítő0,5 dl víz
Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.Ha ez megvan összeállítjuk a torta krémjét: mindent alaposan összekeverünk majd ráöntjük az elősütött tortalapra és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben.Akkor jó, ha a teteje még picit "nedves" de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.Amíg sül a torta elkészítjük a rebarbarakrémet.A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük.Ha kihűlt akkor botmixerrel pépestjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt vízzel és lassú tűzön besűrűsítjük.Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.


Figyelem, a gyöngyvirág nem fogyasztható, sőt mérgező!

Címkék

Desszert Túró