~ MÉTERES KALÁCSSZELET ~

  • 2019.09.20.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Sárga tészta :- 4 tojás- 15 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 dl étolaj- 1 dl meleg víz- 25 dkg liszt- 1/ 2 tasak sütőporKakaós tészta :- 4 tojás- 15 dkg cukor- 1 dl étolaj- 1 dl meleg víz- 22 dkg liszt- 3 dkg kakaópor- 1 / 2 tasak sütőporKrém :- 6 dl tej- 2 tasak puncs ízű pudingpor- 1 ek rumaroma-
10 dkg cukor- 15 dkg lágy vajtetejére : - 10 dkg porcukor, 3 ek kakaópor, 3 dkg vaj, kevés forróvízA sütőt 180 °C - ra melegítjük. A sárga tésztához, a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20* 30 cm - es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( kb 15 - 20 perc )
A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük aromával és kihűtjük, ezután kihabosítjuk a vajjal.A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.

A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük , hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt. Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Címkék

Egyszerű Puding