~ FORRALT BORZSELÉS LINZERSZÍV ~

  • 2016.12.03.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Tészta:- 25 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 15 dkg vaj, csipet só, 1 tojássárgája, 1 tk őrölt szerecsendió , kb 1 - 2 ek hidegvízForralt borzselé :- 1 , 5 dl forralt bor,
1 dl narancslé, 2 ek cukor, 10 g Dzsemfix ( Dr Oetker 3 : 1 )
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.A forralt borzseléhez egy lábasba öntjük a bort, a narancslét hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb 1 percig zubogva forrni hagyjuk. Hagyjuk kihűlni.A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra kinyújtjuk, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval kiszaggattunk 1 - 1 sima és 1 - 1 lyukas tésztát.
A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200°C - on kb 6 - 8 perc alatt megsütjük.
A forralt borzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral. megszórva kínáljuk.

Címkék

Linzer Karácsony Bor