Pupusas

  • 2013.05.30.
  • 5

Édesanyám küldte el a receptet, és még másnap ki is próbáltam. Sejtettem, hogy finom lesz, és a kis adag ellenére nagyon jól laktunk belőle hárman is, sőt maradt is.A pupusas egy tortilla-szerű kaja, El Salvador nemzeti étele. A töltelék szabadon variálható, én az eredeti töltelékkel készítettem, de mindenki azt keverhet hozzá, amit szeret, vagy amit a hűtőben talál.A feltüntetett mennyiségből 6 db lesz, de amint már említettem, nagyon teletömi a bendőt, így nem tudunk sokat enni belőle egyszerre.Hozzávalók:






a tésztához 30 dk liszt1 tk sütőpor1 tk só50 ml olaj120 ml víz




a töltelékhez2 ek tejföl10 dkg reszelt sajtegy maréknyi sonka feldarabolvaegy fél maréknyi bacon apróra darabolva1 paprika felkockázvaegy fél vöröshagyma apróra felkockázva2 gerezd fokhagymaegy csipet sóA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni. Előkészítjük a töltelék összetevőit, mindent feldarabolunk, és az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban.Ha végeztünk a töltelékkel, a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk és egy púpos evőkanálnyi tölteléket teszünk a közepére. Az alsó és felső széleit behajtjuk, majd a két oldalán is hasonlóan, összecsipkedjük, hogy ne nyíljon szét és kicsit lelapítjuk.Amint a hat batyuval elkészültünk, teflon serpenyőben olaj nélkül megsütjük előbb az egyik, majd a másik felét is. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen túlságosan.Jó étvágyat hozzá!