Karalábé bazsalikomos mártással

  • 2013.05.17.
  • 7

Hétköznapi kis egytál, gyorsan készen van, egyszerű és nagyszerű...A karalábé nem egy sláger zöldség, pedig frissen, nyersen, ropogósan igazán finom. (Talán a "k" betű az elején??? miatt)A virág nem csak díszítés, sok kerti virág is ehető!Hozzávalók:1 zsenge karalábé1 marék mazsola1 marék dió1-2 dl tisztított víz,1 csipet só,1 teáskanál olaszos fűszerkeverék1 csokor bazsalikom1 gerezd fokhagyma1 evőkanál citromléA karalábét kis kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. Összekeverjük a mazsolával, és a bazsalikomos diómártással. A diót kevés vízzel és a fokhagymával simára turmixoljuk, ízesítjük a sóval, bazsalikommal, fűszerekkel. Lehet intenzíven ízesíteni a mártást, jól megy a karalábéhoz.