Sajtos húsgolyók

  • 2015.10.12.
  • 1

Zsiradék hozzáadása nélkül készültek ezek a nagyon finom, szaftos húsgolyók, amiket sütőben sütöttem , finoman fűszereztem . Főzelékek mellé feltétként, vagy aranyló hasábburgonyával laktató és gyors ebéd lehet. Partifalatoknak is ideális Hozzávalók: 50 deka darált sertéshús, 1 egész tojás, só, majoranna, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, 15 deka reszelt gouda sajt, a forgatáshoz zsemlemorzsa.A darált húsba beleütöttem a tojást, sóztam, fűszereztem,  egy nagy csokor friss fodros petrezselyem zöldet -amit apróra vágtam-hozzáadtam, majd a sajtot  lereszeltem és a masszához adva alaposan eldolgoztam. Kis golyókat formáztam, megforgattam a zsemlemorzsába majd szilikonos sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütöttem. Hasábburgonyát és tejfölös uborkasalátát  kínáltam mellé .