Szezámmagos cukkinilapcsánka

  • 2013.06.29.
  • 6

Hozzávalók:1 közepes cukkini, nagy lyukú reszelőn lereszelve2 db burgonya, nagy lyukú reszelőn lereszelve1 púpos evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt1 evőkanál frissen aprított petrezselyem (szárítottból egy púpos teáskanálnyi)sófrissen őrölt bors1 evőkanál szezámmag1 db tojásolíva olajElkészítése:A reszelt zöldségeket, a tojással, a szezámmaggal, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel jó alapos összekeverjük.Egy serpenyőbe, kevés olajon, egy evőkanál segítségével kis kerek formákat szaggatunk és közepes hőfokon megsütjük. Óvatosan forgassuk egy húslapát segítségével, lehetőleg minél kevesebbszer, mert könnyen széteshet.MÁRTOGATÓS TIPP:Tejfölös-zöldfűszeres mártogatós1 nagy doboz tejföl2 gerezd fokhagyma, összetörve2 nagy evőkanál majonéz1 evőkanál, frissen aprított petrezselyemsófrissen őrölt borsAz összetevőket jó alaposan keverjük össze.