Fasírt másképp

  • 2016.08.31.
  • 2

Régebben sosem készítettem fasírtot. Igazából, nem is nagyon ettem, csak amíg otthon laktam és nagymamám készített. Aztán néha egy-egy kifőzdei, jófajta magyaros, fokhagymás, olajban kisütött fasírt a főzelék mellé. És ennyi nekem elég is volt.Aztán megkóstoltam Anyósom pulykafasírtját, ami egy sokkal könnyedebb verzió, sütőben sütve, kevesebb kenyérbéllel benne és azt nagyon megszerettem, ráadásul az Uramnak is az egyik kedvence. Ezért kezdtem el gondolkodni azon, hogy én is megpróbálkozom egy saját verzióval, amiben nincsen kenyér. Viszont azt sem akartam, hogy száraz legyen, mint egy hagyományos húsgombóc. Így került bele reszelt zöldség, zabpehely pedig, hogy a felesleges nedvességet felszívja és segítsen összetapasztani a tojás mellett a fasírtot.Ezt a verziót imádom, az eddigi kedvencem.Tarka pulykafasírtHozzávalók 4 személyre:50 dkg darált pulykahús10 dkg sárgarépa10 dkg zellergumó10 dkg póréhagyma4 dkg apró szemű zabpehely1 tojás2 teáskanál frissen aprított oregánó1 teáskanál frissen aprított zsálya1/2 teáskanál sóőrölt bors(olíva)olajA megtisztított zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon néhány perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni. A húst elvegyítjük a sóval, a borssal, a zöld fűszerekkel, a zöldségekkel és a zabpehellyel, majd összedolgozzuk a tojással. Sütőpapírral bélelt tepsin kézzel megformázzuk a fasírtot. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.CH tartalom: 11 g CH/főKalóriatartalom: 322 kcal/fő