Marokkói ízvilág

  • 2014.06.21.
  • 3

Nemrég felfedeztem egy webshopot, ahol nagyon jó áron lehetett beszerezni gluténmentes, barna rizslisztes wok tésztákat, harisszát, igazi mogyoróvajat és hasonlókat. Pechemre pár héttel később a kiskereskedelmi forgalmazást megszüntették, viszont az így beszerzett kincseket azóta is boldogan használom. Többek között így estem szerelembe a füstölt pirospaprikával is. De a másik nagy kedvenc, az a szárított paradicsom, főleg az Uramnál befutó. :) Valahogy ezek folyományaként a marokkói ízvilág nagyon vonz, és az utóbbi időben rengeteg mindent ennek a bűvöletében próbálok készíteni. Ezt a vacsorára való salátát is. :)A recept a Kifőztük magazin júniusi számába készült.Marokkói ihletésű csicseriborsó- és rizssaláta12,5 dkg (basmati) rizs40 dkg (1 db) konzerv csicseriborsó3 szál újhagyma4-5 szem szárított paradicsom 1/2 csokor menta1/2 csokor korianderlevél1 lime vagy citrom leve1/2 narancs leve1/2 teáskanál római kömény és koriandermag vegyesen2 evőkanál olívaolajsóA rizst egy vastag aljú fedeles fazékban kevés olívaolajon 1 percig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, majd lefedve, alacsony lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ha ekészült, villával fellazítjuk a rizsszemeket, hogy ne ragadjanak össze. A csicseriborsóról leöntjük a folyadékot és alaposan leöblítjük. Az újhagymát ferdén felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A citrom- és narancslevet elkeverjük az olívaolajjal és a mozsárban megtört fűszerekkel, majd egy nagy tálban mindent összekeverünk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. (Előre is elkészíthetjük, hogy az ízek összeérjenek néhny óra alatt.)CH tartalom: 41 g CH/adagKalóriatartalom:
240 kcal/adag