Őszibarackos és cukkinis bulgur saláta

  • 2012.07.24.
  • 1



Finom, tápláló, tetejébe a megengedett határokon belül: kényeztessük magunkat egy csomó vagány kiegészítővel dúsított bulgur salátával! Fogadjátok most a legújabb nyári csillagot: Hozzávalók (2 adag): ½ csésze bulgur, nyersen cukkini kevés olaj őszibarack (érdemes narancssárga) egy kis lilahagyma piros paprika ½ csésze dió 2 evőkanál áfonya 2 evőkanál mentalevél, apróra vágva 2 evőkanál olívaolaj só és bors Elkészítés: Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön. Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk. Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk. Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét. Olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.