Narancssárga zöldségleves csicseriborsóval

  • 2012.06.08.
  • 5






A holnapi ebéd első fogása lesz ez a narancssárgaszínű csicseriborsós zöldségleves. Már ma elkészítettem, hogy csökkentsem a
várható terhet, mert nem is olyan
egyszerű 16 főre főzni. Naszóval érdemes még tudni, hogy tipikus izraeli levesünk nagyon finom, egézséges, vegetáriánus, és vegán, valamint könnyen és gyorsan elkészíthető, tetejébe még szép is.

Hozzávalók (4 főre):

2 evőkanál olívaolaj
1 póréhagyma szár – csak a fehér és világoszöld része, vékonyra szeletelve
500 g sütőtök, meghámozva, felkockázva
1 Dalorit (tökféle, angolul: Butternut squash, latinul: Cucurbita moschata), meghámozva és közepes kockákra vágva (épp elfogyott a boltban, így édeskrumplival /batata/ cseréltem fel)
1 kiskanál római kömény
1 liter (4 pohár) húsleves vagy zöldségleves (levesporból)
2 babérlevél
1 pohár (200 g) csicseriborsó (előre megfőzve, vagy konzerv, vagy fagyasztott és felolvasztott)

fekete bors



Elkészítés:
Az olívaolajat egy nagy fazékba öntjük és felmelegítjük. A karikákra vágott póréhagymát közepes lángon kb. három percig
sütjük.
Hozzáadjuk a tököt és a daloritot és további két percig sütjük.
Hozzátesszük a köményt, a levest, a babérlevelet és a csicseriborsót, és felforraljuk.
Lejjebb vesszük a lángot és kb 20 percig főzzük, míg a sütőtök és a dalorit megpuhulnak és szétesnek a levesben.
Sóval és borssal fűszerezzük.

(ötlet és fotó: xnet)