"Lecsós" szelet

  • 2015.09.06.
  • 3

Szétnéztem a
hűtőmben, kamrámban, vajon mivel tudom még variálni a csirkemellet. Sikerült és mindannyiunknak nagyon ízlett. Innen is látható, hogy egy -két apró "maradékból" is lehet lakomát varázsolni. Az ötlet egyébként onnan eredt, hogy ex főnököm rizses lecsót hozott, amivel megkínált.Hozzávalók: 3 fő részére45 dkg csirkemell filé (3 kisebb darab)2 ek olívaolaj (legjobb, hogyha az aszalt paradicsom olaját használjuk el)himalája sóbors ízlés szerint (frissen őrölt)6 db olívaolajban eltett aszalt paradicsom1 db ecetes sült paprika (Lidlben kapható)1 paradicsom1 kápia paprika1 lila hagyma
2 dl fehér bor12 dkg basmati rizsElkészítése:A csirkemelleket egyszer jobbról, majd balról is bemetszettem az
1/3- ánál, így kiterítve egy nagy szelet kb. 1-1,5 cm-es hússzeletet kaptam. Ezt sóztam, borsoztam és felhevített 1 kanál olajon megsütöttem mindkét oldalán, hogy egy kis színt kapjon, majd kiszedtem egy tálra.
A serpenyőbe még egy kanálnyi olajat tettem és megpirítottam benne a félfőre vágott lila hagymát, majd felöntöttem 2 dl fehérborral, hogy a megpirult részeket felszedje.
Ebbe visszahelyeztem a hússzeleteket, rászeleteltem a paradicsomot, kápia paprikát, savanyú paprikát és az aszalt paradicsomokat és 6-8 perc alatt nagy tűzön összeforraltam őket.
Basmati rizst főztem hozzá.
Így lesz kész negyed óra, 20 perc alatt a rizses lecsó nálam.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.