Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal

  • 2017.06.10.
  • 8

Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússalHűtőben volt még korábbról sült pulykahús, valamint gomba. A kamrában találtam még télre eltett lecsót. A fűszerezéssel csínján bántam, mert a lecsó eleve csípős volt, bogyiszlói paprikából és csípős hegyes paprikából készült, chili hozzáadásával.Hozzávalók : 1 üveg (kb. 85 dkg) télre eltett lecsó50 dkg csiperke gomba10 dkg füstölt szalonna10 dkg sült füstölt pulykacombhússóőrölt piros csípős paprikaőrölt fekete bors1 ek sertészsír3 db chili tálaláshoz 3 szál petrezselyemElkészítés:Felszeletelem a gombákat és a szalonnát. A húst apróra vágom.Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a gombát és a húst. Átforgatom, megsütöm. Beleöntöm a lecsót. Fűszerezem, együtt átfőzöm.Tálaláskor szedek egy mély tányérba lecsót, teszek rá egy chilit, s szórok rá petrezselymet. Rozskenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.