Gévagomba lecsósan podagrafűvel

  • 2017.09.11.
  • 6

A
sárga gévagomba
találat mindig nagy öröm. Ezúttal lecsósan, illetve majdnem lecsósan, vöröshagyma nélkül, paradicsommal, paprikával készült, és elég sok podagrafüvet is tettem bele. Szép friss hajtásokat sikerült szednem egy lekaszált patakparton.Elkészítés, hozzávalók:egy jó evőkanálnyi apróra kockázott kolozsvári szalonna1 nagyobb csészényi csíkokra vágott gévagomba3 nagyobb paradicsom4-5 paprika (többféle színű)1 nagyobb csészényi összevágott podagrafű2 gerezd fokhagymafűszerek: só, őrölt borsA gévagombát csíkokra vágva a szalonna kockák zsírján, két gerezd apróra vágott fokhagymával, megsózva pirítottam, majd az apróra kockázott paradicsom felét is hozzáadva jó 10 percig pároltam a paradicsom levében. Ezután adtam hozzá a többi összevágott paradicsomot és a paprikát, valamint a podagrafű nagy részét. Egyben puhára pároltam mindent. Végül megszórtam az apróra vágott podagrafű maradékával. gévagombások az Erdőkóstoló blogon podagrafüvesek az Erdőskóstoló blogon