Fonott csirkemell... különleges krumplikörettel

  • 2020.03.29.
  • 2


Fonott csirkemell... egy különleges, fűszeres, sajtos-ropogós krumplikörettelAmilyen egyszerű, annyira ötletes ebéd... és finom.Friss zöldsalátával lenne az igazi, de legnagyobb bánatomra, nekem most ez nem volt.Recept itt :
Adél receptje, ami annyira tökéletesen részletes, képileg is, itt nála megtekinthető...Feltétlen ajánlom elkészítésre, akár vendégségre is... majd ha vége a vírusjárványnak...Hozzávalók:1 db fél csirkemell /elég bucis volt, kicsit fazoníroznom kellett, /a leeső darabokat is megsütöttem a fonottka mellett ugyanúgy fűszerezve és baconba tekerve/só, borsbaconszeletekA fél csirkemellet úgy vágtam föl, hogy fonni lehessen, és pont ugyanígy betekertem baconba majd összefontam, fogpiszkálóval rögzítettem, ahogy látszik is itt alább Adél két képén :
... csak én a leeső darabokat is mellé tettem, szintén fűszerezve és baconba tekerve... pici olajat és pici vizet aláöntve,
180 fokos sütőben pirosra sütöttem, kb 30 percKöret: Fűszeres-sajtos-ropogós krumpli... mennyei
Azért készítettem viszonylag többet most, mert holnap sóskafőzelék mellé is ezt szeretném enni.Hozzávalók:3 db krumpli hajában főzve, pucolva vastagabb karikákra szelveolajreszelt sajt, bármilyen, amilyet szeretünk, füstölt is !zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor /de jó a "sültkrumpli" fűszerkeverék is/Egy tálkába 1 dl napraforgóolajat töltöttem.Összekevertem a zsemlemorzsát a fűszerekkel és a reszelt sajttal jó alaposan, majd minden krumplikarikát először az olajba mártottam, majd megforgattam a sajtos zsemlemorzsában, és tepsire rakosgattam, amikor mind ott volt már, a maradék morzsát a maradék olajjal összekevertem és rácsorgattam a krumplira, m