Fokhagymás tarja szőlőfürtökkel

  • 2018.09.30.
  • 5

Mézédes gyümölcsökkel kényeztet minket az ősz, az alma és a körte mellett a szőlő ezen időszak kedvence. Az előbbiek egész télen rendelkezésünkre állnak, de a szőlő csak az ősz gyümölcse. Számos fajtája ezerféle ízvilággal bír. Kiváló páros sajttal, hússal és a süteményünk is zamatos lesz tőle. Fogyasszunk hát nyersen minél többet és tegyük ételeinket is változatossá vele. Az év nagy részében úgyis csak folyékony vagy szárított formában találkozunk vele.Hozzávalók: 4 szelet tarja,só, bors1 evőkanál zsír2 fej fokhagyma1 hagyma1 dl vörösbor1-1 nagy fürt fehér és kékszőlőpetrezselyemzöld ElkészítésA tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A zsírt egy tűzálló edényben, a sütőben megolvasztjuk.Beletesszük a tarja szeleteket és mindkét oldalukat pirosra sütjük.Hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, a vízszintesen kettévágott fokhagyma fejeket és a bort.Lefedve visszatesszük a sütőbe kb. fél órára.Utána levesszük a fedőt, a húsok közé helyezzük a szőlőfürtöket és készre sütjük.Petrezselyemzölddel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.Tipp: Juhtúrós puliszkával isteni!