Expressz sajtos rudak

  • 2014.01.17.
  • 5

Le vagyok maradva nagyon, ezt is még sziveszterkor sütöttem. A receptet Maimoni blogjában találtam, közben rájöttem, hogy amit szoktam sütni, recept itt, az is majdnem ugyanez, csak más arányokkal és ugyanilyen gyors. De ez is finom, azt mondták és egy sem élte meg az új évet.Hozzávalók:35 dkg liszt25 dkg vaj 1 tk só20 dkg reszelt sajt (nálam fele füstölt)9 ek tejföl 5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb...)A lisztet elkevertem a sóval, majd a vajjal elmorzsoltam, utána a többi hozzávalót is beletettem, és összegyúrtam. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.
A sütőt előmelegítem
190 fokosra (légkeverés)
A tésztát kinyújtottam kb. 2 mm vékonyra, a tetejét megkentem felvert tojással és megszórtam a reszelt parmezánnal. Derelyevágóval felvágtam, sütőpapíros tepsire raktam és kb. 20 perc alatt megsült. Köszönöm a receptet:)Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Nemsokára játék is lesz, ahogy ígértem:)