Paradicsomos padlizsánrolád

  • 2015.08.24.
  • 0

Hozzávalók (4 személyre):2 padlizsán, 1 hagyma, hámozott paradicsomkonzerv vagy paradicsomlé, 30 dkg darált hús, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, oregánó, só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál olaj.Elkészítése:1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.2. A padlizsánszeleteket megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét, és kevés olajon vagy forró grillsütőn, mindkét oldalán megsütjük.3. Papírtörlőre fektetjük, leitatjuk a fölösleges olajat róla.4. A darált húst az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon kissé megpirítjuk.5. Sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a zöld fűszereket is.6. 1-2 evőkanál paradicsomot kavarunk a raguhoz, kissé összefőzzük.7. A húsos raguból kb. 1-2 evőkanálnyit kanalazunk a padlizsánszeletekre, és feltekerjük.8. A maradék paradicsomot egy tűzálló edény aljára simítjuk, ráhelyezzük a padlizsán-roládokat, és befedjük fóliával. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.FI. 2015 augusztus (9/29)