Diétás piskóta tekercs zablisztből, cukormentes eperlekvárral töltve!

  • 2016.05.23.
  • 2

Családi nap volt a minap az iskolában és olyankor minden szülőtől számítanak valami nasira, amit a játékban megfáradt gyerekek elmajszolhatnak. Ősszel már volt egy ugyanilyen iskolai program, akkor Hello Kitty-s zabkekszeket készítettem, de most nem volt sok időm kreatívkodni, ezért egy gyors, de azért cukor- és fehérliszt mentes piskótatekercset sütöttem a tavalyi házi eperlekvárral megkenve.Mondanom sem kell, a klasszikus piskótatekercs diétás verziójának nem sokan tudtak ellenállni, így rövid idő alatt kiürült a sütis doboz…  (A szokatlanul egyszerű fotót nézzétek el nekem, szombat reggel 8 órakor örültem, hogy elkészültem a sütéssel és hogy időben el tudtunk indulni! ) Hozzávalók (39*31 cm-es tepsihez, 18 szelethez): 6 db M-es tojás szétválasztva6 dkg (kb. 3 evőkanál) stevia-eritrit keverék (EZT a stevia-eritrit keveréket használom) 12,5 dkg zabpehelyliszt (EZT a zabpehelylisztet használom) 10 gramm foszfátmentes sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT!)1 üveg (20 dkg) cukor- és tartósítószer mentes eperlekvár (cukormentes eperlekvár készítése ITT!)eritrit porcukor a szóráshoz (eritrit porcukrot ITT találsz!) A tojások fehérjét 2 evőkanál (4 dkg) édesítőszerrel kemény habbá verjük (akkor jó a hab, amikor már nem folyik le a habverőről).Miután a fehérjét felvertük, a tojások sárgáját és a maradék 2 dkg édesítőszert fehéredésig habosítjuk (ettől még levegősebb lesz a piskótánk), majd a felvert tojásfehérje habhoz adjuk és óvatosan beleforgatjuk. A zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral, majd két részletben a tojáshabhoz adjuk és szintén nagyon óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Vigyázzunk, hogy tényleg csak forgassuk, ne keverjük, mert akkor összetörik a hab és lapos lesz a piskóta! Az így elkészített diétás piskóta tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, ügyelve, hogy mindenhol egyenletesen vastagon kenjük szét a tésztát. 170 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben (hőlégkeverés nélkül 180 fokon) 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor a piskótánk elkészült, még forrón egy benedvesített, tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és azonnal, jó szorosan feltekerjük. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a feltekert piskótatészta kihűlt, megkenjük az eperlekvárral és újra feltekerjük és a már előzőleg használt konyharuhába szorosan becsavarjuk. 30-60 percig hagyjuk állni, hogy a szeletelésnél ne essen szét.Miután a diétás piskóta tekercsünk szépen egyben maradt, kicsomagoljuk a konyharuhából és eritrit porcukrot szitálunk rá, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Nekem 18 egyforma szelet lett belőle, így 1 db zabpehelylisztes diétás piskótatekercs kalória- és szénhidráttartalma:  76 kcal és 11 gramm CH. Elkészíthető bármilyen ízű cukormentes lekvárral, vagy cukormentes mogyorókrémmel, diétás csokoládé krémmel, esetleg pudinggal töltve! Jó étvágyat kíván,Reya, a Te alakbarát konyhai alapanyag tanácsadód! A recept hozzávalóit szerezd be egy helyről, jó áron, VALÓBAN GYORS SZÁLLÍTÁSSAL a Salátagyár Életmód Shopból!