Diétás kürtőskalács " OLVASÓI RECEPT!

  • 2016.03.31.
  • 3

Frisnyiczné Nagy Mariann receptje: “A választásom a kürtős kalácsra esett. Sikerült úgy átalakítanom,hogy a válogatós kisfiamnak is ízlik, gondolom akkor nagyon rossz nem lehet!   Egy diétás zöldséggulyás után egy db nekem több,mint elég volt.”Hozzávalók:25 dkg zabpehelyliszt20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt5 dkg búzasikér1 csomag szárított élesztő2 evőkanál por állagú édesítő1 tojás2,5 dl növényi (házi) kókusztej10 dkg vajpici só.A dagasztást-kelesztést a kenyérsütőre bíztam. Mivel nincs formám,ezért fém üdítős dobozt alufóliába tekertem és vékonyan lekentem kevés zsiradékkal. A tésztát, miután megkelt, 6 felé osztottam. Kb. ujjnyi vastagságúra sodortam úgy,hogy kb. legyen egy 1 m-es db. Ezután rátekertem az üdítős dobozokra. Miután minddel végeztem, lekentem őket felvert tojással és fahéj-eritriol keverékbe forgattam. Majd 200 fokos előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütöttem.