Sonkabúcsúztató tavaszi saláta 5 perc alatt

  • 2014.04.20.
  • 8

Húsvét elmúltával a gasztroblogokat ellepik a maradék kalács, sonka felhasználására buzdító receptek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a sonkát még húsvét után napokig tudom enni, annyira szeretem. Na, persze nem minden nap egyformán! Hanyagoljuk most egy picit a kalácsot (azt egye meg a család kevésbé fitt része), és a tojást is hagyjuk meg tojáskrémnek! A sonkát viszont kapjuk elő és készítsünk hozzá egy friss, vitamindús salátát. Ezzel kicsit megnyugtathatjuk az elfogyasztott töltött káposzta és a sütik miatt érzett lelkiismeretünket is.Ha azt vesszük, a saláta is maradékhasznosítás eredménye, ugyanis volt egy doboz előrecsomagolt Eisberg Görög salátám, amit már illett felhasználni, ha nem akartam, hogy a kukában végezze. Nem tudom, vettetek-e már ilyet, külön kis fakkban volt a jégsali és a paprika, szépen bezacskózva a kockára vágott feta, külön tasakban az öntet (amit most nem használtam fel, majd máskor) és az igényes csomagolásban szépen el volt választva egymástól a fekete olajbogyó és a koktélparadicsom is. Én már csak egy kevés újhagymával dobtam fel, és meglocsoltam pici olívaolajjal. Na meg persze a frissesség kedvéért kapott némi frissen facsart citromlevet. A mennyiségek? Nem mértem, nem számoltam, mindenkinek az ízlésére bízom! Hibázni lehetetlen!