Ánizsos - csokis pereckék

  • 2014.01.21.
  • 0

Tél van,január, ha
nem is az az igazi, és

hóval
kemény mínuszokkal.Mégis,
korán sötétedik, hosszúak az esték .Gyakran teázunk ebben az időszakban, "ötórai tea" így hívjuk. A teát csak önmagában minden ízesítés nélkül szeretjük.Azonban az illatos,finom teáink
elengedhetetlen
kísérői
a
sütemények .Aprósütemények, fűszeresen,csokoládésan,mint ez a
z
ánizsos
-csokoládés perec Hozzávalói :500 g liszt 200 g vaj sütőporánizs(tengeri)sótejföl( joghurt)csokoládé( min70% étcsokoládé)Szitáljuk a munka lapra a lisztet keverjük el benne
a sütőport
egy csipet sót és a mozsárban megtört ánizst.A hideg vajat forgácsoljuk fel,
s dolgozzuk össze a tésztát,
tejföllel ( esetleg joghurttal ) lazítsuk.Gömbölyítsük ki, majd formázzunk rudat
a tésztából.Késsel szeleteljük fel kb 1 cm
széles
korongokra. Ezt
sodorjuk.
majd perec alakúra
formázzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen
aranysárgára sütjük.Olvasztott
étcsokoládéba mártjuk a
a kihűlt perecek felét, vagy
"megpöttyözzük" csokoládéval.A csokoládé dermedése után fogyasztható.Hasonló
az elkészítése

a
korábban bemutatott édesperechez.
Az ánizs azonban csodákat művel
az ízével
.A csokoládé is nagyon illik hozzá.