Ravioli dolci ripieni di ricotta e cioccolata _ Édes ravioli csokoládés ricottával töltve

  • 2015.02.20.
  • 1

A sok-sok carneváli
édesség közül, az olasz fánkok különösen a kedvenceim.
Létezik a mi forgácsfánkunkhoz hasonló, aztán égetett tésztából készült és cukrászkrémmel +
cseresznyével díszített. Vannak olajban és sütőben elkészíthető, töltött és töltetlen fánkok.
A csokoládéval + ricottával - ravioli tésztaformába töltött, sült fánkot, amelynek a receptjét itt olvashatod, nagyon egyszerű elkészíteni, csupán egy ravioli formázó kell hozzá.A tészta hozzávalói:500 g átszitált liszt100 g cukor100 g vaj1 tojás200 ml tej1 tk. vaníliakivonat
olaj a sütéshezsóA töltelékhez kell:400 g ricotta140 g porcukor1 tk. vanília kivonat1 tojás1 narancs reszelt héja100 g étcsokoládé1/2 tk. őrölt fahéjOlvaszd meg a vajat, tedd egy tálba a lisztet,cukrot és sót és az olvasztott vajjal keverd össze.Egy másik tálba öntsd a felvert tojássárgáját a tejjel, majd apránként a cukros-lisztes-vajat.Gyúrd, amíg sima és rugalmas tésztát kapsz és
folpack fóliába csomagolva
pihentesd
1 órát a hűtőben.Közben elkészítheted a tölteléket:
A ricottához adj hozzá 100 g porcukrot, a reszelt csokoládét, vaníliát, a tojássárgáját, fahéjat, narancshéjat reszelve. Jól keverd össze,tedd félre.A lehűtött tésztát nyújtsd vékonyra. A megfelelő vastagság, ha a töltelék nem vész el a tészta között. ( kb.3-4 mm vastag)A 10*10 cm-es négyzetekre vágott tésztákat helyezd a ravioli formába és töltsd kb. egy evőkanálnyi töltelékkel. A tészta széleit tojásfehérjével kend le, majd zárd össze a tésztaformát. Csinos kis tésztacsomagot fogsz kapni.(A forma összezárul és levágja a fölösleget.)Hevíts olajat egy edényben, ne legyen túlságosan forró.Ha sok tésztát pakolsz a forró olajba, összetapadhatnak.
Süsd szép aranybarnára, majd szedd ki papírtörlőre és szórd meg finom porcukorral.Ezt a tésztát sütheted sütőben is. Ez esetben fektesd sütőpapírral borított tepsibe és süsd 180°C-os sütőben 15 percig....aztán csak élvezd az ízét.