Csőben sült sajtos sonkatök/Überbackener Kürbis mit Pecorino

  • 2015.09.16.
  • 8

(Rezept unten auch auf Deutsch)Borongós, őszbeforduló időjárás jobbkedvre derítő receptjeHozzávalók 4 személyre:1 sonka sütőtök (vajdió tök), meghámozva, hosszába felezve, kimagozva, vékonyan felszeletelve (kenyérvágó kitűnően alkalmas rá)3 ek vaj + valamennyi a forma kikenéséhez1 közepes hagyma, megpucolva, vékonyan felkarikázva1 gerezd fokhagyma, megpucolva, vékonyan felkarikázva1/4 tk frissen reszelt szerecsendió125 g tejszín50 g friss kenyérbél80 g pecorino (kemény juhsajt), reszelvesó, borschimichurri (argentin csípős fűszerkeverék), elhagyhatósnidling A sütőt 180 fokra előmelegítem és egy felfújt formát kikenek vajjal. 2 ek vajat egy nagyobb serpenyőben
felolvasztok, a hagymát és fokhagymát 4 perc alatt üvegesre párolom. Hozzáadom a tököt, megszórom a szerecsendióval, (chimichurrival). 3-5 percig rázogatva sütöm, amíg kissé puha lesz. Sózom, borsózom és beleöntöm a felfújt formába. Ráöntöm a tejszínt, a kenyérbelet rámorzsolom, megszórom a sajttal és a maradék vajat elosztom rajta.Fóliával letakarom, 25-30 percig így sütöm. Ekkor leveszem a fóliát és további 5 percre visszatolom a sütőbe, hogy a sajt kissé megpiruljon. Tálaláskor snidlinggel megszórom.***1 Butternuss-Kürbis, geschält, der Länge nach halbiert, die kerne entfernt und in dünne Scheiben geschnitten3 EL Butter + etwas für die Form1 Zwiebel, geschält und in dünne Scheiben geschnitten1 Knoblauchzehe, geschält und in dünne Scheiben geschnitten1/4 Muskatnuss, friss gerieben125 g Shlagobers 50 g frische Brotkrume (Innere des Brotes)80 g Pecorino, geriebenChimichurri (scharfe, mediterran Gewürzmischung) - Man kann ihn natürlich auch weglassen Salz, Pfeffer, Schnittlauch
Den Backofen auf 180 Grad vorheizen und eine Auflaufform mit Butter einfetten.2 EL Butter bei mittlerer Hitze in einer großer Pfanne erhitzen und die Zwiebel mit dem Knoblauch 4 Minuten darin glasig schwitzen. Den Kürbis dazugeben, Muskat (Chimichurri) darüber streuen und den Kürbis 3-45 Minuten anbraten bis er etwas weich ist. Mit Salz und Pfeffer würzen und in die Auflaufform füllen.Mit der Schlagobers begießen, die Brotkrume darüberkrümeln, mit Käse bestreuen und mit Butterflöcken besetzen.Den Kürbis 25-30 Minuten im Backrohr goldbraun gratinieren, mit Schnittlauch bestreuen ind sofort servieren.