Rakott padlizsán (muszaka) egy kicsit másképp

  • 2016.08.12.
  • 4


Rakott padlizsán (muszaka) egy kicsit másképp
díszítésnek az Afrikai vörös padlizsán-t használtamHozzávalók:
4
főre4 közepes zsenge padlizsán szeletelve50 dkg darált hús,40 g mangalica zsír1 fej vöröshagyma apróra vágva1 zsenge cukkini karikára vágva(opocionális)
1 gömb alakú padlizsán karikára vágva(opocionális)
1
paradicsom
1 db kápia paprika csíkokra metélve
3 db
okra
karikára
vágva(opocionális)
3 db tojás
20 dkg
ToTu krém
5 dkg reszelt parmezán
1 csomag
NoCarb rizs alakú tészta
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Paleolét Lisztvarázs

szükség szerint nem mértem
kókuszolaj a padlizsán szeletek sütéséhezElkészítés:
A darált húst
a mangalicazsíron fehéredéséig píritjuk,majd
hozzáadjuk
a zúzott fokhagymát,
vöröshagymát tovább píritjuk, beledobjuk
a kockára vágott paradicsomot,a csíkokra metélt kápia paprikát,
az okrát, a kockára vágott padlizsánt,a rizs alakú tésztát,a kápia paprikát sóval,borssal ízesítjük, zsírjára sütjük
. Amíg a padlizsán sül, addig a darált húsos ragú elkészül A megmosott padlizsánokat héjastul, kb. 1 cm-es darabokra felszeleteljük, majd megsózzuk, kicsit állni hagyjuk,a levet lecsöpögtetjük, majd a lisztvarázsba
forgatjuk, forró kókuszolajban mind két oldalát kisütjük és az olajat leitatjuk róla. . A sült padlizsán szeletekből egy 25x35 cm mély tepsi aljára teszünk egy sort, majd a darált húsos ragut ismét
és felülre a maradék padlizsánt rakjuk. A ToTu krémet három tojással,a reszelt parmezánnal
elkeverjük, sózzuk és leöntjük vele a rakott padlizsánt. Sütőben szép pirosra sütjük kb.25-30 perc alatt.
A facebookon is követhettek,