Csokoládés nutellás torta...

  • 2015.12.15.
  • 6

Gyors, egyszerű és elronthatatlan családi süti, amikor gyorsan kell valami finomság, ez mindig bevetésre kész, és az íze mennyei…  Én csak úgy nevezem, egyelek meg sütim  … Ez egy nagyon egyszerű, és bizony nagyon kapós süti. A lányom keze munkáját dicséri. Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy, amikor nassolni való kedvünk van, és egy finom édességre vágyunk, ez az egyszerű nutellás csokoládés torta nem maradhatnak ki a menüsorból. Dőlj hátra, készíts egy finom kávét és egy szelet sütivel élvezd a napot, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… Csokoládés nutellás torta Hozzávalók: 28 cm átmérőjű tortaformához Kakaós piskótatészta 8 db tojás 16 dkg kókuszcukor *12 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt *4 dkg holland kakaópor 1 kk sütőpor 1 csipet Himalája só*Ha nem kakaós alapot szeretnénk, akkor elhagyjuk a kakaóport és 16 dkg lisztet használunk.Krém: 250 g mascarpone 1 csomag csokoládé puding – főzős 450 ml tej 200 g nutellaHázi csokoládés nutellával is elkészíthető, mely elkészítését, itt találjátok: http://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/Máz: 2 tábla étcsokoládé 1 kk kókuszolajDíszítés: dekor cukorka, vagy bármi, ami otthon fellelhető Elkészítés:Melegítsük elő a sütőt.A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra.A lisztet átszitáljuk egy tálba a kakaóporral együtt, és hozzáadjuk sütőport is.A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.A 28 cm tortaformába, tegyünk az aljára sütőpapit és öntsük bele a kakaós masszát.Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. (18 percnél lehet egy hústűvel ellenőrizni, hogy ragad, vagy nem ragad a tészta, ha ragad a tészta, tovább sütjük 20 percig.*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk.Közben elkészítjük a krémet. A csokoládé pudingot a tejjel elkészítjük, sűrűre felfőzzük. Nem cukrozzuk.  Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a mascarpone-t és utána a nutellát. Jól összekeverjük.Amikor a piskóta kihűlt, kiszedjük a tortaformából, és középen kettévágjuk egy éles késsel. A nutellás krémmel megkenjük.Elkészítjük a mázat. Vízgőz felett, az apróra tördelt csokoládét egy tálban felolvasztjuk, ha félig megolvadt hozzáadjuk az olajat. Ha teljesen híg állagú a csokoládé, akkor a tortára öntjük, és szépen egyenletesen elkenjük. Dekor cukorkával díszíthetjük. A hűtőbe tesszük dermedésig.Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… KöszönömTovábbi receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarisszaJó étvágyat és jó egészséget! Klarissza