Diós vaníliáskifli glutén tej és tojásmentesen

  • 2014.12.08.
  • 4

Diós vaníliás kifli glutén tej és tojásmentesenA dió és a diós sütik bármikor jöhetnek, végre van sok dióm is, így erre az aprósüteményre esett a választás.
Kevés hozzávaló szükséges az elkészítéséhez és hamar készen van, különösebb kézügyességet sem igényel, nagyon finom ízes aprósüti.
Hozzávalók:
20 dkg Nutrifree Mix Per dolci süteményliszt,
+ még 2-3 evőkanálnyi (nekem még ennyit kellett hozzáadni gyúráskor)
10 dkg darált dió8 dkg porcukor
100 gramm Vitador margarin (LIGA-ból több kell)
kevés reszelt citromhéjegy mokkáskanál vanília kivonata forgatáshoz:vaníliás cukor és porcukorA hozzávalókból robotgéppel egynemű tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük, 1 órát hagyjuk pihenni. Ezután kisebb golyókat formázunk a tésztából, és két tenyerünk között kisodorjuk és kifli formájúra formázzuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ezután vaníliáscukorral elkevert porcukorba forgatjuk még melegen és tálaljuk.