Túrós bukta

  • 2016.07.26.
  • 4

Hozzávalók :

25-30 kicsi, vagy kb. 12-15 nagyobb darabhoz- 60 dkg liszt- 2 tojássárga- 3,5 dl langyos tej- 3 dkg élesztő- 6 dkg vaj- 5 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukortölteléknek- 50 dkg túró- 2 tojás- 4 ek cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 1 kisebb citrom reszelt héja- 2-3 ek. búzadara- ízlés szerint, mazsolaa lekenéshez- tojásfehérjeElkészítés :
A 1,5 dl tejben és 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává dagasztom. Meleg helyen duplájára kelesztem.A töltelékhez villával áttöröm a túrót. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a túróhoz adom, majd a többi hozzávalóval, és a felvert habbal simára keverem.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen a tésztát elfelezem, majd egyesével kinyújtom, téglalapokra vágom. 1 ek.-nyi túrót teszek a közepére, majd a széleket összecsippentem, hogy sülés közben ne folyjon ki a töltelék. Kicsi buktákká formázom, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatok. Lekenem a tetejüket fehérjével, ami után 20-30 percet pihentetem, majd óvatosan újra lekenem.A sütiket 180 fokon, kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.Porcukorral meghintve kínálom.Jó étvágyat !