~ KARAMELLÁS APRÓSÜTI ~

  • 2018.12.19.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 30 dkg liszt- 15 dkg vaj- 6 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- csipet só- 1 tojásKaramell :- 20 dkg cukor- 1 dl tejszín- 10 dkg vajtetejére : olvasztott csokoládéA tésztához összevegyítjük a lisztet a cukrokkal, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
A karamellhez a cukrot egy lábasban világosra karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az előzőleg felforrósított tejszínt és összeforraljuk. Végül belekeverjük a vajat.
A tésztából kb 25 g - os golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kissé távolabb egymástól, majd egy karalábévájóval - vagy az ujjunkkal a közepébe mélyedést készítünk és 200 °C - ra melegített sütőben kb
15 perc alatt megsütjük. Megvárjuk még a linzer kihűl és mindegyik közepébe csurgatunk a karamellből, azután olvasztott csokoládéval díszítjük.