Pudinggal töltött lepény

  • 2016.04.23.
  • 6

Már kelt a tésztám és én még nem tudtam mivel is fogom majd megtölteni. A fagyasztott gyümölcs már rég elfogyott, alma is csak egy pár maradt a kosárban, diót pedig tudtom szerint nem tört senki. Hát akkor maradt a puding meg az íz.
Az elsőt választottam.Hozzávalók: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 2 tojássárga, 300 ml langyos tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő.A töltelékhez: 600 ml tej, 10 evk. cukor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 evk. liszt, 2 tojásfehérje.Tetejére: 1 tojás.Rugalmas tésztát gyúrunk a szokásos módon. Lisztezett tálban egy órát pihentetjük a tésztát, míg duplájára nem kel. Addig megfőzzük a pudingot, kihűtjük. Ha meghűlt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék kemény habját.Ha megkelt a tésztánk 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot fél cm vastagra kinyújtjuk.Kettőt egy-egy kiolajozott lepény tepsibe tesszük, rásímítjuk a pudingot, befedjük egy-egy újabb kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük és mehetnek is a sütőbe.

Címkék

Kelt Tészta