Fetás paprikakrém

  • 2014.01.12.
  • 8

Többektől hallottam már, hogy gondot okoz nekik a napi hideg étkezés változatos megoldása. Szerintem a kenyérre kenhető kencék jelentik az egyik megoldást, melyeket sokféle alapanyagból készíthetünk. A felvágottaknál sokkal egészségesebbek, mi készítettük friss alapanyagokból, tudjuk mi van bennük, soroljam még?Ezt a kenőkét Dolce Vitától kölcsönöztem, az ő ötletes 160 grammos szénhidrátdiéta című könyvéből. De nem csak diétázóknak ajánlom!Hozzávalók:30 dkg kápiapaprika5 dkg feta sajt1 kis gerezd fokhagymasóMelegítsd elő a sütőt 220 fokra.A paprikákat csumázd ki, a magokat távolítsd el. A paprikákat tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 30 perc alatt süsd puhára. Akkor jó, ha már fekete foltok jelennek meg rajtuk.A megpuhult, forró paprikákat tedd uzsonna zacskóba és ebben hagyd kihűlni őket. Amikor kihűltek, húzd le a héjukat, majd tedd egy tálba a húsukat.Add hozzá a feta sajtot és enyhén turmixold össze. Add hozzá az aprított fokhagymát is, majd ízlés szerint sózd.Forrás: Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta

Címkék

Kenőke Vega