Krumplileves

  • 2013.01.05.
  • 7

Újabban rákaptam a levesek készítésére, azt hiszem a hideg napokon nem is esik semmi jobban, mint egy tányér meleg leves. Ezúttal krumplilevest készítettem, de nem a hagyományos babérleveles formában, hanem rántással és galuskával.Kellett hozzá:40 dkg burgonya1 répa1 petrezselyem1 kisebb fej vöröshagyma1 paradicsompetrezselyemzöldsóa rántáshoz:1 ek liszt1,5 ek olaj1 kk pirospaprikaA krumplit és a zöldségeket megpucoltam és felkockáztam. Egy lábasba tettem, annyi vizet öntöttem rá, hogy bőven ellepje, egészben beletesszük a hagymát és a paradicsomot és ízesítjük.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a rántást a leveshez. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is és összeforraljuk. Vajgaluskát is készítettem hozzá, az elkészítéséről bővebb infót
itt
olvashatsz. Tálaláskor egy kis tejföllel is megbolondítható, krémesebb lesz tőle, de tejföl nélkül is nagyon nagyon finom.