Burgonyás-nokedlis zöldségpörkölt zöldsalátával

  • 2014.03.07.
  • 1







Két közepes fej hagymát, 1-1 tisztított padlizsánt és cukkinit, meg 1 nagyobb tisztított gombafejet felaprítottam, lábasba raktam 3 ugyancsak tisztított feldarabolt krumplival, fél felkockázott hegyes-erső paprikával, és kevés olajon együtt dinszteltem pár percig 1-1 fehér kanál só és ételízesítő hozzáadásával.





Amikor a zöldségek már kezdtek összeesni, megszórtam 2,5 fehér kanál fűszerpaprikával, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal és felöntöttem 1,5 liter forró vízzel.








15-20 perc főzés után tojás nélküli galuskát szaggattam bele, amihez 30 dkg rétes lisztet és 20 dkg finom lisztet kevertem össze kávéskanálnyi sóval és annyi vízzel, hogy inkább kemény, mint lágy tészta legyen (kb 2,5-3 dl).










Néhány percig a beszaggatott galuskát is főztem, a zöldségpörkölt leve
kellemesen besűrűsödött, és nagyon finom lett. Zöldsalátával tálaltam.
A zöldsalátában ma 1 fej jégsaláta, fél hegyes erős paprika, kb.
15 cm-es kígyóuborka, szokásos két csipet só, fél citrom leve, pici
olaj, bors és fokhagyma granulátum volt.










A finom zöldséges-szénhidrátos ebéd utána várakozási idő 3 óra