Spagetti avokádo carbonara

  • 2017.11.27.
  • 6

Teljesen puha, érett avokádóból krémes szószt készítettem, majd frissen kifőtt spagettitésztával és ropogósra sült szalonnapörccel átkeverve már az asztalon is gőzölgött ez a rendkívül egyszerű ám különlegesen finom tésztaétel.
Hozzávalók: 2 darab érett avokádo, só, 2 fokhagymagerezd, őrölt fehérbors, 1 db lime, 1,5 dl tejszín, 10 deka reszelt parmezánsajt,spagettitészta.
Az avokádókat kettévágtam, a magot egy mozdulattal kiszedtem majd a puha húst kivájtam és egy magas falú tálkába tettem. Sóztam, két csipetnyi fehér őrölt borsot hintettem rá, kettő pucolt gerezd fokhagymát belereszeltem és a lime levét belefacsartam. Hozzáöntöttem a tejszínt majd kézi botmixerrel pépesítettem. 3 szelet szalonnát felkockáztam és kevés zsiradékon megpirítottam. Bő, sós vízben spagettitésztát főztem. Az elkészült avokádópépet egy teflonos serpenyőbe kanalaztam, megszórtam a reszelt parmezánsajt felével  , ráhalmoztam a készre főtt leszűrt spagettitésztát majd alaposan összevegyítettem, és feltekerve forrón tálaltam. Tálaláskor  megszórtam a pirított szalonnapörcökkel és a maradék parmezánsajttal. Egyszerű gyors és nagyon finom tésztaétel.