Szejtán

  • 2013.11.29.
  • 7

Házilag. Sokadik variáció.Eddig
Gréta videója alapján készítettem szódabikarbónával és ízlett is, csak nagyon laza szerkezetű volt ( lehet, hogy én szúrtam el, mert a 25 dkg porhoz sok a kávéskanál szódabóna ). Mindenesetre elég macerásnak tűnt, 2x kellett főzni és nagyon sok vizet kellett kinyomkodnom belőle, + még így is nehézkes volt megsütni/pirítani.Most La Veganista útmutatója alapján csináltam egy próbaadagot tönkölyliszttel és isteni lett. Állagra, ízre......mindenre. Amolyan "tömör gyönyör".
Ráadásul egyszerűbb az elkészítési módja is.Egy szó mint száz: megvan az én szejtánom.Nem kell megijedni az "alapos" fűszerezéstől a hosszú főzési idő alatt kifő a felesleg. ;)) Kell hozzá:25 dkg sikérpor9 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 tk. füstölt paprika2-3 g. fokhagyma3,5 dl zöldség alaplé vagy víz2 ek. szójaszósz vagy teriyaki szósza főzéshez víz vagy zöldségalaplé- összekeverjük a lisztet és sikérport és a füstölt paprikát - vagyis a száraz anyagokat :)- a zöldségalaplébe belekeverjük a szójaszószt és belepréseljük a fokhagymákat- ráöntjük a nedveseket a szárazakra és összegyúrjuk- 15 - 20 percet pihentetjük- 6 részre vágjuk és gyöngyözően (!) forró vízben 1-1,5 órát főzzükÉs a legjobb ami történhet a friss tömör szejtánnal:
girosz fűszerekkel, pici olívaolajjal pácoltam és isteni girosz tál lett a jutalmam:Nyammm!!!!

Címkék

Házilag Szejtán