Nutellás kifli

  • 2016.04.21.
  • 8

Hozzávalók 16 kiflihezA tésztához50 dkg liszt3 dkg friss élesztő3,5 dl tej1,5 evőkanál cukorfél kávéskanál só3 dkg vaj1 tojásA töltelékhez1 kisebb üveg NutellaA kenéshez1 tojássárgája1 evőkanál tejA tésztához egy dl langyos tejben kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és rugalmas tésztát dagasztunk.Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, finoman átgyúrjuk és újra duplájára kelesztjük.Lisztezett munkafelületen kettévesszük a tésztát és mindkét részből egy-egy 3-4 mm vastagságú körlapot nyújtunk. Mindkettőt nyolc egyenlő részre vágjuk, így 16, háromszög alakú tésztát kapunk. Közepükbe egy teáskanál Nutellát teszünk, majd a hosszabbik végüknél kezdve feltekerjük őket.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és még 20-25 percet pihentetjük.Tetejüket lekenjük a tojássárgája, tej keverékével majd 180 fokos sütőben megsütjük.