Az én milánóim

  • 2022.03.15.
  • 3

Az a helyzet, engem Olaszország egyszerűen kivet magából. Bármikor járok arra, az idő vacak, a rossz arcát mutatja. Jártam Velencében a Karneválon, valaha rég. A kabátunkra fagyott az eső, de végigjártuk a szigetek nagy részét. St. Giorgio Maggiore a kedvenc helyem. Aztán voltam Lignanoban szeptemberben. Előtte-utána 30 fok, mikor ott voltam, 17. Szakadó eső, jéghideg szél. Pulóvert nem vittem, de vettem két darabot, hogy ne fagyjak meg. Azért is bementem a tengerbe, onnan tudom, milyen az, mikor a víz összerántja az izmokat és nem bírsz kimenni.
Mindettől függetlenül szeretem az olasz konyhát. Nem pont úgy készítem, mint ők, de ízletes, s aki nálunk evett eddig, sosem panaszkodott.Milánói makarónifél kg darálthús2 ek. olívaolaj1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymafél kg laskagomba - tudom, de Nagyláb a csiperkét nem esziparadicsomlé, vagy püré (meg egy kis házi ketchup)sóborsoregánókakukkfűA hagymát az olívaolajon megdinszteltem, rátettem a fokhagymát, gombát, majd, mikor összeesett, rá a húst, majd a paradicsomot és fűszereket. Spagettit főztem és tálaltam.Jolly Joker étel. Még gombával is, hiszen a laska íze nem olyan erőteljes, mint a csiperkéé.
Próbálják ki!