Joghurtos aszalt gyümölcsös muffin

  • 2013.05.26.
  • 1

Ritkán készül nálam muffin, annak ellenére, hogy ez a fajta süti szinte minden cukrászati ismeret és különösebb megerőltetés nélkül pillanatok alatt elkészíthető és szabadon variálható. Talán az az oka, hogy mi desszertként jobban kedveljük a könnyed pohárkrémeket meg az igazi békebeli kelt-tésztás süteményeket. Dehogy egy kicsit
növeljem a muffin receptek számát itt a blogon meg el tudjam használni azt a néhány szem aszalt gyümölcsöt, ami még a karácsonyi sütögetésből megmaradt, így ma muffint sütöttem. Az alaptészta ötlete a poharas piskótára épül, a tésztába aszalt gyümölcsök helyett apróra vágott diót, mandulát, csokoládét vagy friss gyümölcsöt is tehetünk.


Elkészítési idő: 45 percHozzávalók:1 kis pohár natúr joghurt2 joghurtos pohár liszt1,5 joghurtos pohár cukor0,5 joghurtos pohár olaj3 egész tojás1 cs vaníliás cukor½ cs sütőpor1 citrom reszelt héjacsipet só15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (meggy, szilva, áfonya, barack)szeletelt mandula a tetejéreElkészítése:1.
Egy nagy keverőtálba öntjük a joghurtot.2.
A kimosott joghurtos dobozba - a továbbiakban ez lesz a mérőpohár - kimérjük a lisztet, cukrot, legvégén az olajat. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sütőport, csipet sót, tojásokat és reszelt citromhéjat.3.
A tésztát csomómentesre kikeverjük.4.
A muffin forma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük vagy muffin papírral kibéleljük, a masszával ¾ részig megtöltjük, tetejüket megszórjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel és a mandulával.5.
Előmelegített sütőben 180 C-on 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!)