Narancs lekvár

  • 2015.02.04.
  • 0

Hozzávalók:



















2kg

narancs 70dkg sztíviás
befőzőcukorElőkészítés:A gyümölcs megtisztítása. Citrom-narancs héj csíkozóval néhány darabról csíkokat vágok, majd a
narancsok héjának eltávolítása,
narancs hámozóval,
a fehér héj alatti vékony réteg késsel.Cikkekre szedni.Elkészítés:Az előkészített gyümölcsöket edénybe öntöm, rászórom a
felcsíkozott héjat
és a befőzőcukrot. Felteszem a tűzhelyre főzni.Mikor a cukor elolvadt, botmixerrel összeaprítom a narancsot. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforralom. 5-10 percig főzöm, ha elérte a kívánt sűrűséget, a tűzhelyről leveszem, előkészített üvegekbe adagolom.Az üvegeket fejre fordítom.






















narancs héj csíkozó narancs héj hámozóKiegészítésA narancs héját a
hámozó horgas végével
hosszában négy helyen bevágom majd az így keletkezett vágási vonalon a gömbölyű végét betolva, lefordítom a héjat a húsról.A fehér héj alatti réteg eltávolítása késsel.