Grissini

  • 2015.02.24.
  • 3

A kenyérrudacskák elkészítése sok időt nem igényel a pihentetés kelesztés emeli meg a ráfordított időt. Érdemes nagyobb adagot készíteni akkor jut is marad is.Hozzávalók:30dkg kenyérliszt3g


élesztő2,5dl
víz1,5tk
só1ek

rozmarig levél1ek

kömény magElkészítés:Langyos
vízben feloldottam a sót majd
az élesztőt. Beleszitáltam a lisztet, belekevertem az
apróra vágott rozmaringot
és a köménymagot. Laza mozdulatokkal összekevertem, nem gyúrtam majd a kelesztő tálat lezártam. Szobahőmérsékleten kelesztettem 6 órát. A tészta a többszörösére kelt. 6 óra után enyhe lisztezett munkalapon átgyúrtam, majd fél óra pihentetés után ismét.Visszakerült a tálba, tető rázárva, 12 órát hűtőszekrényben pihent, vagyis egy éjszakát. Miután a hűtőszekrényből kivettem 40 percet pihent szobahőmérsékleten, felvette a
környezete hőmérsékletét.Enyhén lisztezett
munkalapra borítottam és
diónyi, szilványi darabokra vágtam
a tésztát. Tenyérrel meggömbölyítettem, majd kinyújtott ujjakkal a tésztából pálcikákat sodortam. Teljesen egyformák nem sikerültek.
Sütőpapírral leterített
sütőlapon
10-12perc alatt 230°C-on
megsültek, félidőben átforgattam a rudakat.Sonkával, mártogatósokkal
vagy csak önmagában is nagyon finom ropogtatni való.





sütéshez sütőlapKöszönöm a receptet és az útmutatást
Boldog Briósnak