Cékla csatni

  • 2015.02.13.
  • 3

A chutney változatos ízű, édes-savanyú finomság. Zöldségekből, gyümölcsökből
fűszerek valamint cukor, ecet, hozzáadásával készül lassú tűzön.Hozzávalók:1kg


cékla2db


v.hagyma - piros fajta20dkg
cukor2db


alma1/2ek
őrölt fahéj1/2ek
őrölt szegfűszeg1/2ek
mustármag1/2ek
koriander2dl


vöröbor ecetElőkészítés:A céklát megmostam, a szükséges részeket eltávolítottam.Zödségmosó kesztyű
használatával meghámoztam, majd
reszelő durva élén
lereszeltem. A kesztyű
nagy segítség a
cékla nem fogta pirosra a kezemet.
A hagymát finomra aprítottam.A meghámozott almát szintén a reszelőn lereszeltem.Elkészítés:A
céklát, hagymát, almát, cukrot és a fűszereket
edénybe öntöttem, lassú tűzön
időnkét kevergetve 1-1/2 órát főztem.Amikor a cékla megpuhult, hozzáöntöttem a vörösbor ecetet, néhány percnyi főzés után
üvegekbe öntöttem. A tető rázárása után tetejüket lefordítva majdnem a kihűlésig hagytam
így.Több hónapig eltartható, de felbontás után hűtőben kell tárolni




reszelő, zöldség hámozó, zöldségmosó kesztyű, csatos üveg